Pagina's

dinsdag 9 maart 2010

Bid je mee?!

Vanmorgen kreeg ik een mailtje dat met link naar het ND , ik heb het artikel gekopieerd,


Nederlandse hulpwerkers Marokko uitgezet

Geplaatst: 08 maart 2010 21:28

van onze redactie kerk

AZROU - De Marokkaanse overheid wijst zes Nederlandse hulpverleners van een christelijk weeshuis het land uit. Dat hebben twee ingewijden onafhankelijk van elkaar tegenover het Nederlands Dagblad bevestigd.

Volgens Marokko-kenner Erik Lammers is de voltallige staf van het diaconale project Village of Hope bij het stadje Azrou maandag door de Marokkaanse overheid te verstaan gegeven dat ze binnen drie dagen het land dienen te verlaten. Deze staf telt zo'n vijftien personen, onder wie zes Nederlanders.

De uitwijzing brengt het project in het Middel Atlasgebergte, waar in christelijke gezinnen zo'n 35 weeskinderen worden opgevangen, een zware klap toe, aldus Lammers. Hij is zijdelings bij Village of Hope betrokken en bestudeerde anderhalf jaar de Marokkaanse taal en cultuur.

Het nieuws volgt op de uitwijzing, zondag, van vijf buitenlandse zendelingen. Ook in december werden al vijf zendelingen het land uitgezet. Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen uitte daarover toen zijn grote bezorgdheid.
Volledig islamitisch

Wie na het vertrek van de diaconale buitenlandse werkers de kinderen opvangt, is een grote vraag. Lammers zegt dat de zorg voor weeskinderen onder verantwoordelijkheid van de overheid valt. Hij verwacht dat 'ze weer volledig islamitisch worden opgevoed'. Volgens hem is de staf van Village of Hope beticht van zendingswerk. Maar daar is nooit sprake van geweest, stelt Lammers.

Village of Hope is volgens hem een christelijk diaconaal project zonder evangelisatieoogmerk. Er bestaan volgens hem langlopende afspraken tussen de organisatie en de Marokkaanse overheid over de opvang van weeskinderen. Vaak is uitwijzing een reactie op gespannen internationale politieke verhoudingen. Ook spelen soms (nieuwe) lokale machtsverhoudingen een rol. Wat nu de aanleiding is voor de recente uitwijzingen van buitenlandse werkers, is onduidelijk.


Wij zijn zelf op dit project geweest en hebben gezien wat er in belang van de kinderen en de dorpsbewoners wordt gedaan, écht fantastisch. Ik hoop echt dat dit besluit van de overheid wordt teruggedraaid!!

3 opmerkingen:

  1. De krant ligt hier naast me... als je zoiets leest, besef je niet direct wat voor invloed dit heeft op zoveel mensen. Goed dat je ons er extra op attent maakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt dames, écht als je toch eens nágaat, de kinderen worden in gezinnen opgevangen, de meeste van piepjekleins af aan(ze zitten daar al minstens 9jr) en die hebben dan ineens geen gezin meer en jij als adoptie/pleeg ouder moet hen achterlaten...brr kippevel, MAAR wij dienen een Grote God. En van Hem verwacht ik Álles!

    BeantwoordenVerwijderen